Selecteaza limba

Book Now
Despre Zona

 

Pensiune Arges

Traseul porneste de langa manastirea Curtea de Arges (DN 7 C). La 7 km din Curtea de Arges se trece pe langa lacul de acumulare al hidrocentralei Cerbureni. Urmeaza satu Albestii Pamanteni (comuna Albesti de Arges) – atestat la 1523.

Trecem apoi prin satul Corbeni (20 km de Curtea de Arges) atestat la 1454. La 3 km de Corbeni se afla satul Bucsenesti unde se afla o biserica, monument istoric inaltata la 1747. Inainte de a intra in cheile argesului se gaseste casa unde a trait compozitorul George Stefanescu (1843-1925) – figura ilustra a muzicii noastre, el fiind creatorul primei simfonii romanesti.

Continand drumul prin cheile Argesului, privirea ne este atrasa de castelul de echilibru, inalt de 140 m si de pavilionul administrativ al hidrocentralei de pe Arges. De la uzina care se afla ascunsa sub munte, apa trece prin subteran pana la Oesti. Barajul Vidraru, primul din tara noastra, al saselea din Europa si al noulea din lume, formeaza in amaonte un lac cu suprafata de aproape 900ha si un volum de 465 mil. mc de apa. Imediat langa coronamentul barajului se inalta un turn prismatic inconjurat de o scara ce urca pana la o platforma ce ofera o minunata priveliste asupra muntilor. Pe aceasta terasa se afla o imensa statuie reprezentand un Prometeu gigantic, construita de sculptorul Constantin Popovici, ca monument al electricitatii.